Mainoksia

Steriloidun koiran karvan lähtö?

Steriloidun koiran karvan lähtö?

ViestiKirjoittaja AnneM » 30 Heinä 2016 20:12

Otimme 3-vuotiaan brasilianterrierin viime syksynä. Rotu on siis pohjavillaton eikä siitä lähde karvaa kuin keväisin. Steriloimme nartun helmikuussa. Sitä ennen karvan lähtöä ei juurikaan ollut. Steriloinnin jälkeen karvaa on lähtenyt hirveästi koko ajan eikä loppua näy? Koira sitä paitsi kutisee jonkin verran. Olen syöttänyt lohiöljyä, biotiinia ja laadukasta ruokaa (kuivamuona) sekä proteiinipitoisia lisukkeita. Tarkoittaako tämä, että rotu, jolla ei ole taipumusta karvan jatkuvaan ns. valumiseen, tekee sitä steriloinnin takia? Onko todellakin tyypillistä, että steriloidun koirien karva huononee ja irtoaa läpi vuoden? Onko jotain konstia esim. ruokinnassa, että saisi tilanteen paremmaksi? Rasvaa tulee säännöstellä ettei koira liho. Tahtoisin saada apua ko. asiassa. Kiitos!
AnneM
 
Viestit: 5
Liittynyt: 30 Heinä 2016 19:55

Re: Steriloidun koiran karvan lähtö?

ViestiKirjoittaja sahrami » 02 Elo 2016 19:20

Steriloitujen ja kastroitujen koirien karvanlaatu todellakin aika usein heikkenee. Kutinaan voi lisäksi olla syynä atopia tai ruoka-aineyliherkkyys, tosin sitä on vaikea kommentoida enempää koiraa näkemättä.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40

Re: Steriloidun koiran karvan lähtö?

ViestiKirjoittaja AnneM » 17 Syys 2016 20:25

Viitaten aiempaan kysymykseeni. Koiramme ihon kutina on loppunut ja aloitimme raakaruokinnan. Onko kokemuksia? Olisin halukas kuulemaan raakaruokinnasta ja sen kokemuksista. Määrät on epäselviä ettei lihaa/ruokaa tulisi liikaa. Voiko luut jotenkin korvata? Rustoja koiramme syö päivittäin, mutta luiden kanssa on ongelmaa, kun se ei raaski niitä syödä vaan haluaa vain piilotella. Vinkkejä siis kaivataan!
AnneM
 
Viestit: 5
Liittynyt: 30 Heinä 2016 19:55

Re: Steriloidun koiran karvan lähtö?

ViestiKirjoittaja setteri » 04 Loka 2016 16:47

koirani (setteri) steriloitiin noin 6 vuotta sitten eikä se ole vaikuttanut mitenkään karvanlähtöön, käyttäytymiseen ym.

diabeteksen takia (oletettavasti) iho on alkanut hilseillä ja Virbacin Keratoluxilla (el suosittelema) alan pestä koirani noin kerran viikossa. tuloksista en tiedä vielä.

kovan luun kaluamisesta koirani hammas meni poikki ja se operoitiin/leikattiin pois kesällä. hintava operaatio.
olemme siirtyneet siannahkarulliin (1kpl/pvä).

raakaravinnosta tämä rekku saa ripulin:((
setteri
 
Viestit: 4
Liittynyt: 08 Elo 2016 13:58

Re: Steriloidun koiran karvan lähtö?

ViestiKirjoittaja AnneM » 08 Loka 2016 21:59

Ollaan syötetty raakaruokaa jo jonkin aikaa ja jätökset olleet pieniä ja suht normaaleja. Nyt karva alkanut kauniisti kiiltää ja irtoaa edelleen reilusti, johtunee syksystäkin. Hilse poissa. Pesin jonkin aikaa hilseshampoolla. Nyt kolmisen päivää sitten alkoi oksentaa ja ripuloi edelleen. Syynä voi olla joko liian voimakas ruoka (sianliha jauhetulla luilla), jota en koskaan enää anna tai ulkoa saatu pöpö, kun sattui syömään jotain pusikon juurelta. Koira kuitenkin pirteä. Täytyy viedä pian lääkärille, jos ei ala paranemaan. Raakaruokintaa aioin kuitenkin jatkaa kevyimmillä vaihtoehdoilla? Nuo kuivamuonan ovat siinä mielessä huonoja, että ulostaa kamalasti, syötetty Royal Caninia.
AnneM
 
Viestit: 5
Liittynyt: 30 Heinä 2016 19:55

Re: Steriloidun koiran karvan lähtö?

ViestiKirjoittaja AnneM » 24 Helmi 2018 09:58

Raakaruokinta ei sopinut koirallemme. Vatsa oli jatkuvasti ripulilla. Kaikki valmisteet kokeiltiin. Kovasti raakaruokaa markkinoidaan, että se auttaa melkein kaikkeen, mutta meille se ei sopinut, joka harmi. Karva alkaa olla jo parempana. Nyt kokeillaan hypoallergista ruokaa, joka vaikuttaa hyvältä. Kakkailua on vain turhan usein. Katsotaan miyen tilanne muuttuu.
AnneM
 
Viestit: 5
Liittynyt: 30 Heinä 2016 19:55


Paluu Koiran terveydenhoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

cron