Mainoksia

uroksen penis roikkuu ulkona

uroksen penis roikkuu ulkona

ViestiKirjoittaja paihol » 18 Heinä 2008 15:17

Koirani penis jäi parittelun jälkeen ulos roikkumaan eikä ole palautunut tuntikausiin.. Mikä avuksi? Poika on vuoden vanha ja ensimmäistä kertaa asialla.
paihol
 
Viestit: 1
Liittynyt: 18 Heinä 2008 15:14

Re: uroksen penis roikkuu ulkona

ViestiKirjoittaja tuijas » 19 Heinä 2008 17:04

Joillain koirilla näin voi tosissaan käydä, se on useimmiten vaaratonta ja menee itsestään ohi, kylmällä suihkuttelulla/ pyyheliinalla voi auttaa turvotuksen laskemiseksi, jos jatkuu pidempään tulisi penis suojata ettei vaurioidu, esim. kevyesti puvulla tms. ja pitää huoli että koira virtsaa. Yli vuorokautta koira ei saa olla virtsaamatta.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: uroksen penis roikkuu ulkona

ViestiKirjoittaja nanna » 16 Joulu 2008 21:44

Meidän uroksella on ahdas esinahka, eli ei penis ei palaudu itsestään, vaan esinahka kääntyy sisäänpäin kun turvotus alkaa laskea. Astumisen jälkeen huuhtelen peniksen pään (puolet betadineä, puolet vettä) ja varovasti autan esinahan takaisin paikalleen kunhan turvotus vähän laskee. Tämä on tapahtunut pari kertaa myös ilman astumista, kun poika on jostain oikein innostunut...
nanna
 
Viestit: 1
Liittynyt: 16 Joulu 2008 21:11

Re: uroksen penis roikkuu ulkona

ViestiKirjoittaja Pirjo » 16 Touko 2011 12:15

Minun koirallani on käynyt samalla tavalla, eli koira on kiihottunut ilman narttua, ja sen punainen terävä penis on tullut kokonaan ulos karvatupestaan. Ulos on tullut myös se peniksen paksumpi osa eli kivekset, jotka ovat kiinni peniksen varressa. Tuntuukin, että koirani peniksen esinahka on aika väljä.

Koirani on sekarotuinen ja aika matalajalkainen, joten sen penistä on helppo puhdistaa esimerkiksi kylpyhuoneessa tai saunan pukuhuoneessa vesuvadissa haalealla vedellä. Joskus matkalla puhdistan sen penistä esimerkiksi kosteuspyyhkeellä, kun ei ole vettä saatavilla.

Ainakin minun koirani peniksen kärki on kokonaan terskaton, sellainen viistokärkinen, jota on helppo puhdistaa, kun ei ole terskan reunoja.

Onko muilla samoja havaintoja, vai onko joillakin koirilla peniksessä jonkinlainen terska?
Pirjo
 
Viestit: 1
Liittynyt: 16 Touko 2011 11:56

Re: uroksen penis roikkuu ulkona

ViestiKirjoittaja Maaria.H. » 20 Touko 2011 10:06

Mielestäni ainakaan minun koirani peniksessä ei ole sellaista tattimaista terskaa kuin miehen peniksessä. Koirani peniksen päässä voisi ajatella olevan jonkinlainen matala terskan esiaste, ei kuitenkaan sellainen, jossa olisi helttamaista reunaa.

Hygieniasyistä olen ajellut koirani penistupesta karvat kokonaan pois. Sen voi tehdä helposti ensin sähkökoneella ja sen jälkeen vielä vedellä, saipualla ja höylällä. Puhdistaminen on helpompaa.
Maaria.H.
 
Viestit: 1
Liittynyt: 20 Touko 2011 09:54

Re: uroksen penis roikkuu ulkona

ViestiKirjoittaja Petra » 21 Touko 2011 19:06

Koiralla on tosiaan hieman erilainen siittimen anatomia, kuin ihmisellä. Koiralla on mm. siitinluu, jonka tarkoituksena on olla siittimen lisätukena. Kivekset ei koiralta varmasti ole ulos asti tulleet. Kyse oli todennäköisesti koiran paisuvaiskudoksesta joka turpoaa kun koira on esim. innostunut tai kiihottunut. Paisuvaiskudos on se, joka aiheuttaa koirilla parittelun jälkeisen nalkkiin jäämisen.

Itse en ole sen kummemmin uroksieni peniksiä puhdistellut. Koirat on kyllä sen ihan itse hoitaneet. Myöskään karvoja en ole ajellut, ne kun suojaavat roskilta ym sellaiselta. Sen verran kuitenkin puutun tähän luonnon puhtaanapitojärjestelmään, että tarkistan säännöllisesti, että puhdasta on eikä näytä tulehtuneelta. Yleensä koira on alttiimpi tulehduksille, jos esinahka on kireä.
Petra
 
Viestit: 43
Liittynyt: 28 Kesä 2009 21:34

Re: uroksen penis roikkuu ulkona

ViestiKirjoittaja maijap » 22 Touko 2011 14:23

Peniksen puhdistus riippuu kaiketi vähän koiran koosta, korkeudesta, karvoista ja koiran asuinympäristöstä ja parittelutiheydestä. Itselläni on isokokoinen kaupunkilaiskoira, kolmevuotias uros.

Vaikka urokseni on lyhytkarvainen ja helppohoitoinen, tarkistan sen peniksen puhtauden viikoittain ottamalla koko peniksen tupesta ulos aina tyvessä olevaa pattia myöten. Kerran viikossa käyn saunassa, ja koira odottaa suihkuhuoneen puolella, johon olen laittanut valmiiksi erittäin miedon veden ja Fairyn seoksen muoviämpäriin.

Kun tulen saunanpuolelta suihkuhuoneeseen, uros tavallisesti istuu siinä penis valmiiksi ulostyöntyneenä, ja nousee sitten seisomaan kun otan koko kapineen tupesta ulos ja ohjaan ämpäriin pestäväksi. Lopuksi huuhtelen sen peniksen lämpimällä suihkulla, kuivaan ja laitan kosteusvoidetta.

Ei ole tullut penikseen tulehduksia eikä muutakaan vaivaa.
maijap
 
Viestit: 1
Liittynyt: 22 Touko 2011 14:02

Re: uroksen penis roikkuu ulkona

ViestiKirjoittaja tuire » 14 Heinä 2011 18:15

Näin kesäkuumalla on tärkeää huolehtia uroksen peniksen ja karvatupen puhtaudesta. Uiminen ja luonnossa liikkuminen ja tietysti parittelu nartun kanssa saattavat aiheuttaa epäpuhtauksien kertymistä penikseen ja sen alapinnalla olevaan pitkään halkioon tai uraan.

Kannatan näin kesäaikaan uroksen luonnonmukaista puhdistusta ja laitan koirani selälleen lattialle, ja sitten otan sen koko peniksen paljaaksi niin, että myös peniksen kiimapatti tulee kokonaan esille. Otan kiimapatin takaa varovasti kiinni ja puristelen, jotta sen penis jäykistyy. Sitten on helppo antaa uroksen nuolla oma peniksensä puhtaaksi. Varmasti sen oma sylki on penikselle hyvää puhdistusainetta?

Millaisia puhdistusmenetelmiä muilla?
tuire
 
Viestit: 1
Liittynyt: 14 Heinä 2011 18:02

Re: uroksen penis roikkuu ulkona

ViestiKirjoittaja Henna » 10 Marras 2011 17:46

Meidän kaksivuotiaalle labradorinnoutajalle käy usein samalla tavalla, että kiihottuessaan penis tulee kokonaan ulos, eikä oikein palaudu takaisin karvatuppeen. Se voi roikkua paljaana montakin tuntia, koska peniksen juuressa se paisuvaiskudos vain suurenee koko ajan, kun uros on seisten. Näyttää siltä, että alaspäin roikkuessa se vain suurenee entisestään ja palautuminen vaikeutuu, ja peniksen päähän alkaa muodostua terskaa muistuttavaa reunaa. Voiko sitä karvatuppeen palautumista auttaa millään tavalla vai pitääkö lääkärin väljentää ahdasta esinahkaa?
Henna
 
Viestit: 1
Liittynyt: 10 Marras 2011 17:32

Re: uroksen penis roikkuu ulkona

ViestiKirjoittaja janita-ninni » 14 Maalis 2012 12:39

nanna kirjoitti:Meidän uroksella on ahdas esinahka, eli ei penis ei palaudu itsestään, vaan esinahka kääntyy sisäänpäin kun turvotus alkaa laskea. Astumisen jälkeen huuhtelen peniksen pään (puolet betadineä, puolet vettä) ja varovasti autan esinahan takaisin paikalleen kunhan turvotus vähän laskee. Tämä on tapahtunut pari kertaa myös ilman astumista, kun poika on jostain oikein innostunut...


Meidän pitbullilla on samanlainen ongelma ettei penis mene takaisin esinahkaan vaan jää roikkumaan paljaana. Puhdistan sen peniksen myös tyvestä eli paisuvaispatin takaa ja pienen teräväpäisen terskan myös ihan vain vedellä.
janita-ninni
 
Viestit: 1
Liittynyt: 14 Maalis 2012 12:11

Seuraava

Paluu Koiran terveydenhoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa