Sivu 1/1

Toinen kissa: Tyttö vai poika poikakissan kaveriksi?

ViestiLähetetty: 20 Syys 2015 18:29
Kirjoittaja Metsäkissa
Haluaisimme hankkia 1,5-vuotiaalle leikatulle poikakissallemme kaveriksi toisen kissan. Kumpaa sukupuolta suosittelisitte?

Re: Toinen kissa: Tyttö vai poika poikakissan kaveriksi?

ViestiLähetetty: 22 Syys 2015 14:54
Kirjoittaja sahrami
En valitettavasti osaa kommentoida kumpi sukupuoli olisi sopivampi, mutta kehottaisin ylipäätään harkitsemaan tarkkaan toisen kissan hankkimista. On totta että jotkut kissat sietävät toisen kissan seuraa ja jotkut jopa pitävät siitä, mutta käsitykseni mukaan hyvin suuri osa kissoista tulisi paremmin toimeen ilman lajikumppanin seuraa. Ja kaiken lisäksi omistajat eivät aina huomaa sitä että kissa on stressaantunut, kaikki kissat eivät välttämättä tappele avoimesti, mutta stressiä aiheuttaa sekin jos ei voi vapaasti liikkua asunnossa sinne minne milloinkin huvittaa vaan joutuu seuraamaan toisen kissan liikkeitä.

Mikäli päädytte hankkimaan toisen kissan, kannattaa ainakin varmistaa että tilaa on riittävästi, hiekkalaatikoita ainakin kummallekin oma ja mielellään vielä yksi ylimääräinen useita makuupaikkoja eri puolilla asuntoa ja tarvittaessa ruokakupitkin erillään toisistaan. Tämä kaikki siksi, että molemmilla kissoilla olisi hyvä olla eikä niiden tarvitsisi stressata. Monikissatalouksissa asuvilla kissoilla ilmenee usein esimerkiksi toistuvia virtsatieongelmia johtuen muun muassa sekä jatkuvasta stressistä, että siitä että toinen tai kumpikaan kissoista ei voi käydä vapaasti ja varomatta hiekkalaatikolla. Kaikkein varminta olisi toista kissaan suunnitellessa laatia varasuunnitelma siltä varalta että kissat eivät viihdykään samojen seinien sisällä. Toivottavasti kaikki menee teidän kohdalla hyvin!