Mainoksia

kissan hammas

kissan hammas

ViestiKirjoittaja pulu » 13 Tammi 2010 17:19

Kirjoitin tänään aiemmin kissani laihtumisesta ja siitä että matokuuri on juuri meneillään. Sen yhteydessä huomasin että kissan alaleuan suuri kulmahammas on katkennut. Onkohan se kipeä, vai tunnoton kuten ihmisellä, kun juuri ei vaikuta olevan näkyvillä? Voiko se reikiintyä, tulehtua tms? Mitä asialle pitäisi tehdä? Ja samalla tässä tiedustelen että jos kissalla on ientulehdus, niin mistä sen tunnistaa ja kuinka pian tulehdus leviää jo muualle elimistöön?
pulu
 
Viestit: 9
Liittynyt: 18 Touko 2009 18:12

Re: kissan hammas

ViestiKirjoittaja minttu_09 » 07 Helmi 2010 02:17

Varaa kissallesi eläinlääkäri aika. Kun hammas katkeaa niin kissa ei pysty syömään kunnolla. Siinä on myös kissan laihtuminen. Rikkoutunut hammas täytyy korjata tai poistaa kokonaan.Lohjennut hammas tulehtuu hoitamattomana ja tulehdus voi levitä ympäröiviin tukikudoksiin. Tulehdus paranee, kun eläinlääkäri määrää antibioottikuurin ja poistaa viallisen hampaan. Katkenneiden kulmahampaiden tilalle on mahdollista teettää nastahampaita, mutta operaatio on kallis, ja hammas saattaa jälkeenpäin irrota.

Terveen hampaan tuntomerkit ovat: terve hammas on kauttaaltaan lumivalkoinen. Terveen hampaan pinta on tasainen ja kiiltävä. Ikenet ovat tasaisesti vaaleanpunaiset, eivät tummanpunaiset eivätkä verestä.
Terve hammas on lujasti kiinni ympäröivässä luussa, eikä sen juuria näy. Se mahtuu hyvin suuhun ja sijaitsee hammasrivistössä. Terveen hampaan kärki näkyy selvästi, eikä se ole kulunut.

Kissa kärsii samalla tavalla kuin ihmiset hammassärkyä. Mutta kissa ei osaa kertoa sanoin, että särkee jonnekin.
minttu_09
 
Viestit: 5
Liittynyt: 29 Marras 2009 00:23


Paluu Kissan hammashoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron