Mainoksia

Allergisen kissan ruokavalio

Allergisen kissan ruokavalio

ViestiKirjoittaja Ansku1 » 10 Loka 2008 11:37

Heippa!
Kissallani todettiin allerginen ihottuma ohimoissa ja kaulassa. Lääkäri laittoi kissalle pitkäkestoisen kortisonipiikin ja antoi ohjeita kissan ruokavalioon (kyseessä siis ruoka-aineallergia epäily). Lääkäri käski välttää kalaa, äyriäisiä ja maitotuotteita (sekä punaista lihaa ainakin niin kauan kun iho-oireet häviävät). Ongelmani on nyt tämä, kissani ei ole koskaan suostunut syömään mitään teollista kissan ruokaa, sen ruokavalio kostuu lihasta, kalasta, kanasta, kalkkunasta, äyriäisistä jne. Eläinlääkäri käski kokeilemaan erilaisia allergiaruokia, suositteli kanaa, kalkkunaa ja ankkaa mm. Royal Caninilta, mutta eipä kelpaa meidän kissalle. Ei kelpaa raksut, eikä märkäruoka. Tällä hetkellä siis kissani syö vain kanaa ja kalkkunaa, aika yksitoikkoista, ja pelkään kuollakseni ettei se kohta suostu syömään niitäkään. Olisiko mitään hyviä ruokavinkkejä siis mahdollisesti kalalle ja äyriäisille allergiselle kissalle? Voinko antaa kissalle sisäelimiä (esim. porsaan sydäntä, maksaa) vaikka punainen liha onkin kiellettyä? Kissani on myös kova juomaan maitoa, ja olen kyllä tietoinen ettei se ole oikeen kissan juoma, mutta sillä ei mene maha sekaisin eikä muutakaan, ja se huutaa jääkaapin ovella aina kun otan maitotölkin esiin, puhumattakaan siitä jos jätän maitolasini edes hetkeksi vartioimatta... ja nyt sekin on kiellettyä.
Joten, olisin kovin kiitollinen neuvoista ja vinkeistä!!
Ansku1
 
Viestit: 1
Liittynyt: 10 Loka 2008 11:15

Re: Allergisen kissan ruokavalio

ViestiKirjoittaja tuijas » 10 Loka 2008 14:54

Hei kannattaa noudattaa eläinlääkärin neuvoa ja antaa vain niitä ruoka-aineita, joita on opastettu antamaan. Kun kortisonin vaikutus on ohi ja iho-oireet parantuneet, voit kokeilla yhtä ruoka-ainetta kerrallaan allergian varalta esim. viikon välein. Tällöin tiedät onko kissasi allerginen ko ruoka-aineelle, aika kätevää vai mitä? Useimmiten jäljelle jää vain yksi vältettävä ruoka-aine, jolloin ruokintakokeilun jälkeen pääset takaisin melko vapaaseen ruokintaan!
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Allergisen kissan ruokavalio

ViestiKirjoittaja Pupusuloinen » 17 Elo 2009 10:35

Hei,

Olemme vuoden ikäisen narttukissani kanssa samankaltaisessa tilanteessa, eli kissallani todettiin kaulan alueen allerginen ihottuma (ruoka-aineita epäiltiin) 4kk iässä.
Me emme kortisonipiikkiä saaneet, vaan kotihoitona desinfiointi ja Canofite Vet-tippoja ihottumakohtaan aamuin illoin ja aluksi maidoton, kalaton ja viljaton ruokavalio.
Ihottuma uusi, jolloin eläinlääkärimme määräsi erikoisruokavalion joka koostuu ainoastaan Royal Canin Hypoallergenic kuivaruoasta ja Royal Canin Sensitivity Control kana&riisi märkäruoasta.
Lisäksi, olen antanut raakaa (pakastettua) porsaan sydäntä n. kerran viikossa.

Muutama kuukausi meni oireetta mutta nyt kissani ohimoon on taas ilmestynyt kutiavaa ihottumaa joka ei ota hellittääkseen kahdenkaan viikon jälkeen vaikka hoitona edelleen Canofite Vet-tipat ja desinfiointi aamuin illoin. Lisäksi olen sivellyt haavakohtaa Bepanthene salvalla joka eläinlääkärimme mielestä on ok.

Olin aiemmin jo huolissani kissani yksipuolisesta ravinnosta mutta nyt vaihtoehdot ovat kavenneet olemattomiin jos nämä allergisoimattomatkin ruoat ovat sopimattomia.

Eilisestä lähtien olen kokeilumielessä syöttänyt kissalleni ainoastaan porsaan sydäntä (muu liha ei kelpaa) ja Kuivaruoka on siis myös nyt pois, josko tällä kutina hellittäisi.
Lähden siis eliminoivaan ruokavalioon.

Koen ongelmalliseksi kissan ihottuman tarkkailun, sillä parantuminen kestää viikon, pari, jolloin tiettyä ruokaa pitäisi syöttää kunnes oireet katoavat ennen kuin kokeilen uutta, mahdollisesti ihottumaa aiheuttavaa ruokaa.

Kyselisinkin nyt, millaisia vaaroja pelkän porsaan sydän & vesi ruokavalion syöttämisessä kissalle on? Kuinka kauan tätä uskaltaa noudattaa ja mitä voisin kokeilla seuraavaksi kokeiltavaksi ruoka-aineeksi?
Pupusuloinen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 17 Elo 2009 09:59

Re: Allergisen kissan ruokavalio

ViestiKirjoittaja tuijas » 18 Elo 2009 11:08

Tulee tässä mieleeni, että onko porsaanlihan syöttämisestä sovittu eläinlääkärin kanssa ennalta? Mielestäni porsaanliha voisi myös aiheuttaa allergian. Teidän tilanteessa voisi ajatella pelkän hypoallergeenisen ruoan antamista, jos ei ole jotain erityistä syytä epäillä juuri kuivaruoan aiheuttavan allergian. Eläinlääkärin määräämät ruokavaliot on suunniteltu nimenomaan allergisille. Kaikki ihottumat eivät kuitenkaan johdu ruoka-aineista vaan kissoilla on myös ns. eosinofiilistä ihottumaa, jonka allergista taustaa ei aina varmuudella pystytä osoittamaan, vaikka kortisoni auttaisikin. Jos voide ja muut antamanne hoidot eivät auta, olkaa yhteydessä eläinlääkäriinne.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Allergisen kissan ruokavalio

ViestiKirjoittaja Vanuski » 11 Syys 2009 12:38

Hei!

Oma vuoden vanha kissani on siirretty syömään vain ja ainoastaan Royal Caninin allergianaksuja eläinlääkärin kehotuksesta. Sille on valitettavasti vielä kertynyt ylipainoakin ja eläinlääri sanoi, ettei saisi yhtään enää tulla painoa lisää, koska nyt jo selän nivelissä oli kipeitä kohtia (painelemalla). Meillä kuitenkin on kaksi muuta kissaa, jotka syövät tavallista ruokaa ja ovat normaalipainoisia. Kissat ruokailevat tällä hetkellä kolme kertaa päivässä ja niitä joutuu vahtimaan koko ruokailun ajan, jotta tämä sairas kissamme ei saisi napattuaa yhtään väärää ruokaa. Jouduimme kesällä jo miettimään kissan lopettamista, koska sen ripuli aina vaan jatkui ja jatkui ja kissa alkoi olla jo heikkona eli nyt ei ole varaa yhtään antaa sen syödä väärää ruokaa. Kysymys onkin kuinka monta kertaa päivässä kissaa pitää ruokkia. Riittääkö kaksi tai joskus vain yksi kerta? On vaikeaa järjestellä aina omat menonsa niin, että ehtii ruokkia kissat.

Onko kellään muulla kokemusta kissan elinikäisestä allergiaruokinnasta?
Vanuski
 
Viestit: 6
Liittynyt: 13 Heinä 2009 12:21

Re: Allergisen kissan ruokavalio

ViestiKirjoittaja tuijas » 14 Syys 2009 07:37

Yksi vaihtoehto on että kaikki kissat syövät samaa allergiaruokaa. Allergiaruoat ei sinänsä ole haitallisia terveille kissoille, niiden ainesosat ovat vain vähemmän allergisoivia. Kaksi kertaa päivässä riittää ruokinnaksi. Ylipainoon ei auta kuin asteittain vähentää kissan saaman ruoan määrää.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Allergisen kissan ruokavalio

ViestiKirjoittaja waleeed00 » 14 Maalis 2016 12:28

very nice
Viimeksi muokannut waleeed00 päivämäärä 02 Joulu 2017 17:43, muokattu yhteensä 3 kertaa
waleeed00
 
Viestit: 1
Liittynyt: 14 Maalis 2016 12:27

Re: Allergisen kissan ruokavalio

ViestiKirjoittaja Pikakelaus » 13 Heinä 2016 11:03

Joo onha noita monenlaisia ruokavaliota yritetty, mutta jotkut tuntuvat ainostaan olevan vähemmän huonompia kuin toiset: Ruotsin kissat
Pikakelaus
 
Viestit: 1
Liittynyt: 12 Heinä 2016 15:06


Paluu Kissan ruokinta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa