Sivu 1/1

Kissalla kirppuja?

ViestiLähetetty: 01 Loka 2009 22:19
Kirjoittaja jkasa
Onko kissoilla iholla viihtyviä kirppuja ja jos niin tehoaako niihin niskaan laitettava korvapunkkilääke? Onko mahdollista, että nämä kirput siirtyisivät petivaatteisiin ja purisivat ihmistä? Lapsille on tullut kutisevia paukamia paikkoihin joihin ei näillä ilmoilla enää hyttyset pääse käsiksi.

Re: Kissalla kirppuja?

ViestiLähetetty: 02 Loka 2009 10:34
Kirjoittaja maria n
Kissalla voi hyvinkin olla kirppuja. Kissoilla on oma kirppulajinsa, mutta myös esim orava-, siili- tai lintukirput voivat väliaikaisesti viihtyä kissan turkissa. Kirput liikkuvat paljon ja siirtyvät myös ympäristöön (eli eivät elä pelkästään kissan turkissa). Kirput voivat aiheuttaa kutisevia näppylöitä myös ihmisissä (varsinkin lapsissa, joilla ohuempi iho), mutta kirput eivät jää asumaan ihmisen iholle, eikä ihmisiä tarvitse erikseen hoitaa, riittää että häätää kirput kissasta. Kirppuihin tehoaa esim Frontline-niminen valmiste, joka on reseptivapaa. Myös monet "korvapunkkilääkkeet" (esim Stronghold, Advocate) tehoavat kirppuihin, mutta nämä ovat reseptivalmisteita. Kannattaa samalla siivota kotona kunnolla.

Re: Kissalla kirppuja?

ViestiLähetetty: 08 Loka 2009 12:49
Kirjoittaja heleena
Ne voi olla 1 millin tai vielä pienempiä polttiaisia, ei näy, kun suurennuslasilla. Ne on mustia hyttysenmallisia ja niillä on siivet ja tunkeutuvat joka paikkaan.

Re: Kissalla kirppuja?

ViestiLähetetty: 12 Tammi 2015 08:07
Kirjoittaja Heihachi07
Meillä on löytö kissa arvio n.3v vanha ja hän on ollut meillä reilut puoli vuotta. Hän on tosi väsynyt aina, nukkuu suurimman osan päivästä ja yön, jos ei ole metsällä ulkona. Hän syö normaalisti ja kaikki muu on ok, mutta työ väsymys on aivan älytön. Kissa ei myöskään leiki, eikä viihdy sylissä, vaikka onkin hereillä ollessa kiinnostunut ihmisistä. Olenko turhaan huolissani, vai voiko kissalla ollu joku sairaus??????????????


http://www.test-king.org/CCNP-Wireless-Certification.htm
http://www.kumc.edu/
http://www.test-king.org
http://www.holycross.edu/

Re: Kissalla kirppuja?

ViestiLähetetty: 13 Tammi 2015 15:07
Kirjoittaja sahrami
Kannattaa käyttää kissaa eläinlääkärissä, jos se vaikuttaa epänormaalin uneliaalta. Voi tietysti olla että kyseessä on vain kissan tapa viettää aikaa mikäli sillä ei ole muita aktiviteettejä, mutta uneliaisuus voi olla myös merkki sairaudesta.