Mainoksia

kanin virtsa puna/oranssia!?

kanin virtsa puna/oranssia!?

ViestiKirjoittaja pulu » 18 Touko 2009 18:28

kanini virtsa on ollut nyt parin-kolmen päivän ajan omituisen punertavaa. mistä tämä voi johtua. muuten kani on erittäin virkeä, eikä muita oireita ole ilmennyt. ei aiempia sairauksia, ainakaan mitään tiedossa olevaa. ruokavalioon kuuluvat lähinnä jyvät, omena, porkkana, viinirypäleet, leipä, kuivattuheinä ja nyt noin viimeisen viikon ajan pihalta kerätty heinä, lähinnä voikukanlehtiä, voiko se johtua tästä? omenaa ja porkkanaa ei ole viimepäivinä saanut juuri yhtään. heinä on puhdasta, koska asumme kaukana maalla. kanilla on ikää jo 7-8vuotta.
ajattelin että voisiko punaisuus johtua verestä ja aloin tutkia kanin turkkia mahdollisia haavoja/verta löytääkseni, mutta löysinkin kanin mahasta pienen pehmeän patin jota kani ei mielestäni arastele. voiko kyseessä olla vaan joku rasvapatti tai vastaava, vai onko kyseessä pakosti jonkinmuotoinen kasvain? toisinaan kanilla on ripulia, mutta nopeasti ohimenevää, viimeksi oli joskus pari päivää sitten mutta tänään jo ihan kiinteitä papanoita ja oikeastaan eilenkin. ajattelin viedä huomenaamuna eläinlääkärille, mutta koska tilanne ei maallikon silmin vaikuta kovin kriittiseltä, päätin kysyä ensin täältä. kiitos jo etukäteen vastauksesta!
pulu
 
Viestit: 9
Liittynyt: 18 Touko 2009 18:12

Re: kanin virtsa puna/oranssia!?

ViestiKirjoittaja maria n » 18 Touko 2009 20:58

Kaneilla virtsan ulkonäkö voi vaihdella paljon (keltainen-oranssi-punainen, kirkas-samea). Ravinnosta peräisin oleva pigmentti voi värjätä virtsan oranssiksi / punaiseksi, eikä aina pysty sanomaan onko kysessä verta vai pigmenttiä. Verta voi esiintyä virtsassa esim virtsatietulehduksen tai virtsakivien seurauksena. Virtsastixillä pystyy helposti erottamaan onko kyseessä verta vai pigmenttiä.
Patista on vaikeaa sanoa mitään näkemättä sitä (ja tällöinkin se voi olla vaikeaa, tarkan diagnoosin saa jos lähettää näytepalan / koko patin patologille tutkittavaksi). Ns rasvapatti (eli lipooma, hyvänlaatuinen, vaaraton kasvain) on yksi vaihtoehto.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35


Paluu Kun pienlemmikki sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa