Sivu 1/1

Mikä voisi olla syy poikasten kuolemaan?

ViestiLähetetty: 29 Maalis 2010 15:02
Kirjoittaja mami
Meillä kani teki poikaset (asuu tallissa) päivällä kun olimme asioilla.En tiennyt että emo odottaa poikasia,ennen kuin ne olivat syntyneet.samassa häkissä asustaa myös uros kani,joka on poikasten isä.tulimme kotiin n.4h kauppareissulta ja huomasin että kani oli repinyt itsestään karvaa,ja tehnyt pesän..näin heti että yksi poikanen makasi kuolleena häkin lattialla (meillä on iso häkki 1.2mx2.2m) ja kolme poikasta oli kuolleena pesässä.kahdelta poikaselta ei oltu purtu napanuoria poikki,istukat olivat vielä poikasissa kiinni,yhtä joka löytyi lattialta oli purtu päähän..muut näyttivät "ehjiltä",keräsin kuolleet poikaset pois ja laitoin häkin puoliksi (erotin uroksen ja naaraan).yöllä oli syntynyt vielä yksi poikanen,sekin kuollut.onko syy poikasten kuolemaan ollut tämä ko.isä kani..se kun "jahtasi" tätä emoa kun menin talliin..eikö emo saanut hoidettua poikasia/synnytystä normaalista,vai voiko syy olla jokin sairaus tmv.? emo on 10kk ikäinen hermeliini-leijonaharjas risteytys.miten saisin seuraavat poikaset elävinä..voinko tehdä jotain mikä edesauttaisi asiaa?

Re: Mikä voisi olla syy poikasten kuolemaan?

ViestiLähetetty: 14 Kesä 2010 13:49
Kirjoittaja Sinikka
Täytyy ensin mainita, että jatkuva kontaksi urokseen voi olla erittäin stessaavaa naaras kanille. Luulempa että se on ollut syy poikasten kuolemaan. Odotus ajan loppu puolella etenkin naaras kanin on saatava olla rauhassa.
Haluan myös sanoa, että kuulostaa vastuuttomaltakin että olet laittanut naaras ja uros kanin samaan häkkiin ja toteat '' En tiennyt että emo odottaa poikasia '' !

Näyttivätkö poikaset keskeneräisiltä? Voisiko olla mahdollista, että emo olisi pelästynyt ja synnytys olisi lähtenyt liian ajoissa käyntiin?
Oliko synnytys emon ensimmäinen? Joskus ensikertalaiset eivät onnistu.

Luulen, että saat asiat reilaan kunhan ensin selvität ja etsit netistä tietoa kanien odotuksesta ja toimit vasta sitten, kun naaras kani on ensin levännyt viime rasituksesta ja olet kerännyt tarpeeksi tietoa kanien lisääntymisestä.

/ Sinikka