Mainoksia

Pentu ja imuroiminen

Pentu ja imuroiminen

ViestiKirjoittaja Neppis » 21 Huhti 2011 14:15

Heippa!

Hyviä vinkkejä kaipailisin meillä on 5kk vanha koiran pentu joka lähes aina laskee alleen kun meillä imuroidaan. Mikä neuvoksi?
Neppis
 
Viestit: 2
Liittynyt: 21 Huhti 2011 14:12

Re: Pentu ja imuroiminen

ViestiKirjoittaja sahrami » 21 Huhti 2011 15:46

Kuulostaa siltä, että pentu pelkää imuria, mikä ei ole lainkaan tavatonta. Mikäli näin on, auttaa järjestelmällinen imuriin siedättäminen. Kuten kaikessa siedättämisessä, tässäkin täytyy aloittaa riittävän helposta ja edetä hyvin lyhyin askelin. Todennäköisesti pentu pelkää imurin ääntä, mutta se on voinut oppia pitämään myös pois päältä olevaa imuria pelottavana.

Imurin ääneen totutteluun on monta vaihtoehtoa. Jos teillä on tarpeeksi iso talo, voi harjoittelun aloittaa niin, että pentu on talon toisessa päässä esimerkiksi leikkimässä jonkun kanssa ja imuri käynnistetään toisessa päässä taloa. Vähitellen pentua houkutellaan tulemaan lähemmäksi imuria (MUTTA EI KOSKAAN PAKOTETA!!) Leikkimistä ja palkitsemista jatketaan koko ajan ja jos pentu hermostuu, mennään hieman taaksepäin. On parempi että pentu lähestyy imuria eikä imuri pentua, koska silloin pentu kokee että se hallitsee tilannetta, ja pääsee halutessaan kauemmaksi imurista. Mikäli pentu hermostuu vaikka imuri olisi niin kaukana kuin mahdollista (sen näkee esim. siitä että pentu ei pysty keskittymään leikkimiseen tai syö tarjottuja makupaloja), voi imurin ääntä esim. nauhoittaa ja soittaa sitä pennulle ensin hyvin hiljaisella äänellä ja vähitellen voimistaa ääntä. Todennäköisesti pentu ei siedäty yhdessä eikä kahdessa päivässä, eikä sen koskaan tarvitse oppia tykkäämään imurista, mutta olisi tietysti hyvä että se pystyisi olemaan rauhassa esim. edes talon toisessa päässä silloinkin kun imuroidaan. Niin kauan kun harjoittelu on kesken, kannattaa pentu viedä siivoamisen ajaksi vaikka lenkille jotta jo saavutettu oppimistulos ei katoaisi mahdollisen säikähtämisen myötä. Jatkossakin pitää huolehtia siitä, ettei pentu joudu "imurin nurkkaan ahdistamaksi", vaan että sillä on aina mahdollisuus ottaa etäisyyttä kun alkaa huolestuttamaan.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40

Pentu ja imuroiminen

ViestiKirjoittaja Neppis » 21 Huhti 2011 19:24

Valitettavasti asunto on niin pieni että on missä tahansa niin imuri on aina näköetäisyyden päässä. Imuri ei silloin haittaa kun on pois päältä (saattaa olla esim olohuoneen lattialla hetkellisesti) jolloin koira haistelee imuria ja joskus haluaisi purrakin sitä, mutta sitte kun laittaa päälle niin koira juoksee ympäri kämppää ihan paniikissa ja menee jonnekin pissalle. Vähän aikaa sitten tätä pissaamisongelmaa ei ollut vaan se on nyt tullut jostain ja aina on koitettu imuroida niin että koira on jossain muualla kuin imurin vieressä.
Neppis
 
Viestit: 2
Liittynyt: 21 Huhti 2011 14:12

Re: Pentu ja imuroiminen

ViestiKirjoittaja sahrami » 21 Huhti 2011 21:55

Nuorilla koirilla on kausia, jolloin ne pelkäävät asioita joita eivät ennen ole pelänneet. Osa pelonkohteista häviää iän myötä, mutta niin kauan kun koira pelkää, ei pelkoa ainakaan tulisi vahvistaa jotta se ei jäisi pysyväksi. Käytännössä tämä tarkoittaa teidän tilanteessanne sitä, että joko imuroimista täytyy välttää silloin kun pentu on asunnossa, tai pentua on siedätettävä asiaan. Onko pennun ja imurin välistä mahdollista sulkea ovea imuroinnin ajaksi? Se vaimentaa imurin ääntä, tosin pentua ei saisi myöskään sulkea tällaisessa tilanteessa yksin oven toiselle puolelle. Pienessä asunnossa harjoittelun voi tosiaan aloittaa myös nauhoitetulla äänellä, koska sen pystyy säätämään pienemmälle kuin oikean imurin. Imurin imutehoakin voi harjoittelun ajaksi laskea, jolloin myös äänen voimakkuus vähenee. Tai kävisikö se, että joku menisi ensi alkuun pennun kanssa ulko-oven toiselle puolelle? Toinen asia mitä pentu saattaa äänen lisäksi pelätä, on imurin letkun suuret liikkeet. Niihinkin kannattaa totuttaa erikseen, pois päältä olevan imurin avulla. Ensin pieniä liikkeitä ja sitten kun pentu ei niistä välitä, liikkeitä voi isontaa.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40


Paluu Koiranpennut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa