Sivu 1/1

Uroskoiran kastraation sopiva ikä?

ViestiLähetetty: 15 Syys 2010 23:10
Kirjoittaja aatu
Hei!

Mikä on sopiva ikä uroskoiran kastroinnille? Perheessämme on kaksi urosta, toinen reilu kaksi vuotta ja toinen 10 kk. Olemme päättäneet pitää pallit vanhemmalla uroksella ja nuoremmalta ne saavat lähteä.

Re: Uroskoiran kastraation sopiva ikä?

ViestiLähetetty: 10 Marras 2010 12:52
Kirjoittaja Sara
Sopiva ikä kastroinnille riippuu koiran koosta, koska uroksen olisi hyvä olla täysikasvuinen kastraatiota varten. Pienet koirat kasvavat täysikasvuiseksi nuorempina ja ne voidaan leikata jo 8-10kk iässä, mutta esimerkiksi jättirodut, kuten tanskandogit kehittyvät hitaammin ja ovat yleensä täysikasvuisia vasta yli vuoden ikäisinä.

Re: Uroskoiran kastraation sopiva ikä?

ViestiLähetetty: 15 Tammi 2011 00:37
Kirjoittaja koirakko
mä en ison rodun edustajaa leikkais ennen 2v.

Re: Uroskoiran kastraation sopiva ikä?

ViestiLähetetty: 30 Huhti 2012 09:52
Kirjoittaja ate
Miten nopeasti uroksen kastraatio näkyy käytöksessä? Aikaa mennyt meillä jo ~2 kk enkä ole vielä huomannut mitään. Hympyttely jatkuu... Kyseessä ~3 v westie.

Re: Uroskoiran kastraation sopiva ikä?

ViestiLähetetty: 17 Joulu 2013 21:01
Kirjoittaja Allu
Hei! Sattuipa sopivasti tämä keskustelu. Kertokaa mielipiteitänne: Itselläni on n. 35-40kg sekarotuinen uros, jonka vien leikkaukseen torstaina. Poika on vajaa 3v. En kovin mielelläni tätä toimenpidettä tekisi, mutta tämä melkein 24/7 vinkuminen alkaa stressaamaan. Mitään ei kuuntele, lenkillä ihan pöpi, nenä maassa vikisten painelee. Päädyin tulokseen että leikkautan, siinä toivossa että ehkä saisin itselleni ja perheelleni vihdoinkin ihanan kaverin jonka kanssa lenkkeillä yms. puuhastella. Tätä nykyää ihan mahdoton ajatus. Onkohan ikä sopiva? Maaliskuussa täyttää 3v.

Re: Uroskoiran kastraation sopiva ikä?

ViestiLähetetty: 26 Joulu 2013 21:44
Kirjoittaja Kääkkänä
Ei ainakaan kauempaa kannata odotella. Oma urokseni leikattiin myös 3-vuotiaana, lakkasi heti kiinnostamasta hajut ja nartut ylipäätään. :)