Mainoksia

Pentu syö omaa kakkaansa

Pentu syö omaa kakkaansa

ViestiKirjoittaja Jennika » 23 Helmi 2012 16:50

Hei!

En löytänyt täältä aikaisempaa topicia aiheesta, joten kysyisinkin, mistä johtuu ja mitä tehdä kun koiranpentu syö omaa kakkaansa? Se söisi siis kaikki omat kakkansa jos saisi. Muuten ei tietysti niitä pääse syömäänkun yöllä ja kun se on yksin kotona. Silloin syö kaikki tekemänsä kasat, kun tulen kotiin, lattialla on muutama murunen. Tänään ensimmäistä kertaa myös oksensi kakkansa - ilmeisesti oli tehnyt ja syönyt aika isot kakat poissaollessani. Pentu on 2 kk vanha borderterrieriuros. Mitään eroahdistusta ei ole, tosi nätisti on kotona yksin, ja tosiaan kakat maistuisivat aina!

Olen ymmärtänyt, ettei tuo niin kovin vaarallista ole, ja ajattelinkin odottaa, kun 3 viikon päästä on rokotukset ja sitten kysäistä eläinlääkärriltä. Haluaisin kuitenkin mielenrauhani vuoksi kuulla kommentteja, voinko odottaa tuon 3 viikkoa?
Olen kuullut, että syynä voisi olla jokin puutostila. Pentu syö kasvattajan suosittelemaa Royal Canin penturuokaa 4 kertaa päivässä. Syö hyvällä halulla, ja on kasvanut hienosti. Mitään muuta kummaa en ole huomannut.

Olen kokeillut porkkanan ja ananaksen syöttämistä - jostain luin että auttaisi - mutta ei vaikutusta. Onko jotain muita vinkkejä, miten tapaa saisi korjattua? Siis jos onkin vain tapa, eikä mikään puutostila.
Ensimmäinen koiramme, reipas borderterrieri uros Jallu tuli meille 7 viikkoisena 9.2.2012.
Jennika
 
Viestit: 1
Liittynyt: 23 Helmi 2012 16:41
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pentu syö omaa kakkaansa

ViestiKirjoittaja tuijas » 05 Maalis 2012 12:41

Yleensä tämä on pentumainen tapa ja menee itsellään pois pennun aikuistuttua. Kuitenkin jos pentu laihtuu tai ei kasva tulisi varata aika eläinlääkäriin.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Pentu syö omaa kakkaansa

ViestiKirjoittaja taikatemppu » 13 Maalis 2012 10:59

Meidänkin pentu 4kk saksanpaimenkoira syö omat kakkansa, jos on tehnyt tarpeen sisälle. Ulkona ei yritä syödä ulosteita. Kasvattaja sanoi, että on myös yksi rodun ominaisuuksia ettei välttämättä mene iän myötäkään ohi. Voi myös liittyä reviirin puhtaana pitämiseen, koska yksin ollessaan kotona on käytössä vain yksi huone...
taikatemppu
 
Viestit: 4
Liittynyt: 12 Maalis 2012 21:02


Paluu Koiranpennut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa