Mainoksia

Nenäpunkki

Nenäpunkki

ViestiKirjoittaja lucanne » 15 Syys 2008 23:34

Olen usein joutunut hakemaan koiralleni nenäpunkin vuoksi lääkkeen.
Paikka jossa asun, kuhisee koiria ja ilmeisesti kaikki eivät sitä hoida ja sitten toiset kärsivät.

Minua kiinnostaisi tietää, että mistä voi olla aivan varma, että koiralla on todella nenäpunkki eikä jotain muuta.
Lääkäri jossa olen käynyt antaa aina sen lääkkeen jonka nimi on Mill..... jotain ja sitä otetaan tabletti kolmena viikkona peräkkäin. Onko tämä lääke tehokas vai miten on siihen nenäpunkki rokotukseen verrattuna?
Täältä saa ihania, syötäviä, valokuviksi tehtyjä täytekakkujen päällisiä. Tosi nopea toimitus. Itsevalitulla kuvalla. www.valokuvakakkuun.fiKuva
-lucanne-
lucanne
 
Viestit: 26
Liittynyt: 08 Heinä 2008 15:41
Paikkakunta: Heinola

Re: Nenäpunkki

ViestiKirjoittaja tuijas » 17 Syys 2008 10:44

Hei, valitettavasti tiedossani ei ole sellaista diagnostista testiä, jolla nenäpunkki saataisiin varmasti tietoon. Mutta mikäli lääkitys auttaa, on kyseessä nenäpunkki. Eläinlääkärin valitsema lääkitys on oikea ja kolmen annoksen kuuri hyvä. Tiedossani ei ole rokotetta nenäpunkkia vastaan. Valitettavasti nenäpunkki uusii helposti. Kaikista koirista ei tiedetä onko niillä nenäpunkkia, sillä toisilla koirilla nenäpunkki ei aiheuta minkäänlaisia oireita. Mikäli perheessä on useampi koira, tulee kaikille antaa nenäpunkkiin lääkitys samanaikaisesti.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Nenäpunkki

ViestiKirjoittaja päwe » 25 Maalis 2009 12:30

Mielenkiintoni heräsi, kun taasen on nenäpunkkia liikkeellä. Mietin miten meidän ilmastomme mahdollisesti vaikuttaa nenäpunkin esiintyvyydelle? Miten kauan nenäppunkki säilyy hengissä maassa tai ihmisen hanskassa siis koiran nenästä valuneessa eritteessä? Kuinka läheisen kontaktin koira tarvitsee toiseen koiraan, esim 10 cm? Leviääkö ilmateitse koiran avastelun kautta? Miten pitkä on itämisaika? Ja koska treeni kenttiä ei voi välttää, jostain koirani on saanut tartunnan. Näin useamman koiran taloudessa tulee nenäpunkin hoitaminen yllättävän arvokkaaksi. Joten rokote olisi tervetullut, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa tämäkin vaiva väistynee.
päwe
 
Viestit: 2
Liittynyt: 25 Maalis 2009 11:42

Re: Nenäpunkki

ViestiKirjoittaja tuijas » 29 Maalis 2009 09:16

Hei, nenäpunkki on todella yleinen koirilla, ruotsalaistutkimuksessa 95% koirista löytyi nenäpunkki (patologin toimesta). Kuitenkin tulee muistaa että kaikki koiran nenäoireet eivät johdu nenäpunkista. Jos kuitenkin lääkitys tehoaa, on vaivana todennäköisimmin nenäpunkki. Diagnosointi on siksi vaikeaa, että näytteen saaminen on vaikeaa ja virheellisen negatiivisen löydöksen mahdollisuus on suuri. Ehkä tapauksessasi voisi hoitaa kaikki koirat, jonka jälkeen voit jatkaa lääkityksiä tiheämmin niillä yksilöillä, joilla punkeista on vaivaa. Tiedustele vaihtoehdoista eläinlääkäriltäsi. Nenäpunkki ei leviä ilmateitse vaan silloin kun koirat haistelevat toisiaan. Jos suoraan pärskäisee kohti, niin että eritettä lentää sieraimiin, voi nenäpunkki tietysti levitä sitäkin kautta. Nenäpunkki ei viihdy maassa tai eritteissä juuri lainkaan, vaan vaatii tämän koira-koira kontaktin levitäkseen.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Nenäpunkki

ViestiKirjoittaja petra00 » 23 Marras 2009 15:10

Hei! Kävin muutama päivä sitten koiran kanssa eläinlääkärissä nenäpunkkiepäilyn vuoksi ja sain sille Stronghold kuurin. Koira on nyt ekan satsin jälkeen ollut normaalia väsyneempi ja pariin kertaan nenän seudulta ja tänään myös poskesta on löytynyt valkoista, sitkeää tahnamaista eritettä. Vähän oudolta vaikuttaa, mistähän tämä mahtaa johtua...?

Muoks. Lisätään vielä että koirani on bordercollie-mix
petra00
 
Viestit: 1
Liittynyt: 23 Marras 2009 15:04

Re: Nenäpunkki

ViestiKirjoittaja tuijas » 25 Marras 2009 12:20

Strongholdin ei pitäisi aiheuttaa väsymystä, joten ole yhteydessä eläinlääkäriin jos sinusta tuntuu ettei koirasi ole terve. Valkoinen erite voi olla esimerkiksi tulehduseritettä.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa